اشخاص محجور جزو كساني هستند كه از سوي خانواده يا اطرافيان براي آنها در اداره سرپرستي پرونده محجوريت تشكيل داده ميشود به همين دليل آشنايي با وظايف اين اداره و چگونگي روند اداري و ديگر مراتب در اين مقاله حائز اهميت است كه ميتوانيد تا پايان مقاله با ما همراه باشيد.


تفاوت حضانت با سرپرستي يا قيموميت :


حضانت در تعبير عاميانه متعلق به كسي است كه بچه را تر و خشك، بزرگ و تربيت ميكند  اما سرپرستي فرزند پس از فوت پدر با مادر است لذا قيموميت، مربوط به تصميم گيري راجع به امور مالي بچه هاست.


محجور كيست ؟


محجور به استناد ماده 1207 قانون مدني اشخاصي هستند كه از تصرف در اموال و حقوق مالي خود ممنوع هستند كه اين اشخاص به شرح ذيل است :


1-صغار


2-اشخاص غير رشيد : تصرفات او دراموال و حقوق مالي خود عقلايي نباشد.


3-مجانين: تصرف در اموال اين اشخاص به عهده ولي يا قيم آنان زير نظر دايره سرپرستي است.


پيشنهاد ميشود اين مطلب را از دست ندهيد:قيم كيست ؟ شرايط تعيين قيم ( عزل ،نصب قيم ) اجازه فروش و رهن – كاملا كاربردي


سه نوع نمايندگي در قانون براي اين دسته افراد در جهت حمايت مشخص شده است كه به ترتيب عبارتند از :


1-ولايت قهري : پدر يا جد پدري


2- وصايت: نماينده تعيين‌شده از سوي پدر يا جد پدري كه به او «وصي» مي‌گويند.


3- قيمومت: در صورت فقدان پدر يا جد پدري يا وصي، دادگاه فردي را به عنوان قيم تعيين مي‌كند.


وظايف اداره سرپرستي :


چنانچه كودك زير 18 سال يا محجور يا سفيه و مجنون داراي اموال باشد دايره سرپرستي بر آن نظارت ميكند، تا آن صغير حكم رشد بگيرد يا بالغ شود و محجور تا مادامي كه زنده است و يا رفع حجر بگيرد دايره سرپرستي موظف است بر اموال او نظارت كند كه حيف و ميل نشود و حقوق وي تضييع نگردد.


تعيين قيم و امين از ديگر وظايف اداره سرپرستي صالح است.


چگونگي تشكيل پرونده و رويه عملي در اداره سرپرستي :


متقاضي بايد درخواست كتبي به انضمام اصل و كپي گواهي فوت مرحوم و اصل كپي شناسنامه صغار و متقاضي را آماده كرده و به دايره سرپرستي ارائه دهد پس از آنكه كپي مدارك مذكور در دفتر سرپرستي برابر اصل گرديد رئيس دايره سرپرستي دستور تشكيل پرونده و ارجاع به يكي از شعب دادياري را مي دهد. داديار شعبه سرپرستي نيز با ملاحظه پرونده دستور ارسال فرم اظهارنامه به كلانتري محل سكونت صغار را جهت صورت برداري از اموال مرحوم و بررسي درخصوص وجود يا عدم وجود جد پدري و صلاحيت اخلاقي متقاضي قيمومت كه معمولاً مادر مي باشد را صادر و همچنين با اداره تشخيص هويت نيروي انتظامي مكاتبه تا بررسي شود سوابق موثر كيفري نداشته باشد، و پس از وصول پاسخ استعلامات از مراجع مذكور در صورتي كه متقاضي قيمومت، صلاحيتهاي لازم را داشته باشد بعنوان قيم صغير به دادگاه حقوقي براي صدور قيمومت معرفي خواهد شد.


لازم به توضيح است صغاري كه داراي جد پدري يا وصي منصوب از طرف پدر يا جد پدري هستند نيازي به قيم ندارد و جد پدري و وصي منصوب مي تواند خود اقدامات لازم را در مورد صغير طبق موازين شرعي و قانوني انجام دهد. فقط بايستي اين افراد ، فوت پدر صغير را به سرپرستي اطلاع دهند و مدارك لازم را ارائه تا با صدور ولايت نامه مطبق ماده 73 امور حسبي به وظايف خود عمل نمايند.


براي مشاهده متن كامل مقاله وظايف اداره سرپرستي كليك كنيد


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : سرپرستي ,اداره ,پدري ,وظايف ,اموال ,صغير ,اداره سرپرستي ,دايره سرپرستي ,وظايف اداره ,تشكيل پرونده ,حقوق مالي ,وظايف اداره سرپرستي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نمایندگی رسمی شوفاژ در شیراز - فلاح زاده Cynthia تعمیر سونا و جکوزی طلبه یار سازمان مردم نهاد راهیان زندگی نوین قیمت میلگرد لاستيک ليفتراک جستجوگر لینک فیلم Angel